Het weer in Europa

Kies alstublieft een land:
Zoeken naar andere steden
Europa Weer Links

Weer Europa 14 dagen (Barcelona)

Het weer in Europa

"Niets is zo veranderlijk als het weer" word weleens gezegd. Het is daarom van groot belang dat, wanneer u zich in Europa bevind, u op de hoogte bent van de weersverwachtingen. Er zijn grote verschillen als we het hebben over het weer in Europa. Voor een duidelijk overzicht wat voor weer in Europa u waar kunt verwachten, is het onderverdeeld in wereld delen:

Weer in Scandinavië

Het weer in Noord-Europa heeft wijduiteenlopende temperaturen. Het zuiden van Scandinavië, Denemarken, heeft temperaturen die zich aansluiten bij het westelijke gedeelte van Europa. Wanneer u naar het midden van Scandinavië afreist heeft u te maken met meer vochtige temperaturen. Hoe dichter u naar de noordpool gaat, hoe kouder het zal worden.

De zomer en lente heeft milde en comfortable temperaturen. De winter is daarentegen koud. Temperaturen gaan gemakkelijk naar de -5°C graden of lager.

Oost-Europa

Wanneer we over het weer in oost- Europa spreken, dan hebben we het over Servië, Griekenland, Kroatië en de omliggende, Balkan, landen. Wanneer u in de zomer meer zekerheid wilt hebben voor warm en zonnig weer, dan bent u hier vrijwel zeker van.

De zomers zijn warm met temperaturen tussen de 30°C en 40°C graden. De winters kunnen meer extreem zijn ten opzichten van westerse landen. Meer sneeuwval en temperaturen die kunnen dalen tot -10°C graden.

Weer in Zuid-Europa

Het weer in zuid-Europa. Dit zijn de landen die rond/in de Middelandse zee liggen. Landen als Malta, Italië. Vanwege het feit dat deze landen dichtbij de evenaar zijn gelegen, is er ook meer kans op warm en zonnig weer. De zomerse temperaturen kunnen hier oplopen tot 40°C graden.

De zuid gelegen landen kunnen geen echte winters. De wintermaanden gaan vaak gepaard met meer regen en lenteachtige temperaturen.

Weer in West-Europa

De westelijke gelegen landen, zoals bijvoorbeeld Nederland, Engeland en Frankrijk, zijn geheel afhankelijk van luchtstromen uit diverse andere delen van de wereld. De luchtstroom vanuit Scandinavië of de Atlantische oceaan bepalen wat het weer in een bepaalde periode zal zijn.

Over het algemeen heeft west-Europa milde winters met temperaturen rond de 0°C graden. De lente en herfst wisselen zich af met regen, wind en zon. De zomers zijn mild en soms extreem warm. Temperaturen tussen de 25°C en 30°C graden.

Voor specifieke informatie over het weer in Europa, klik op het gewenste land en vervolgens op een stad en/of maand.

Europa Weerkaart

Klik op de kaart voor meer weersinformatie
Continenten
Kies een continent en dan een land