Het weer in Tenerife

Het weer in Tenerife, Spanje

Populaire locaties in Tenerife

Tenerife 14-daagse weersvoorspelling

Klik op de dag voor een weersvoorspelling per uur

Het weer vandaag in Tenerife

°
C
Zonsopkomst:
Zonsondergang:
Wind Tenerife
Kans op regen
%
Vochtigheid Tenerife
%

Spanje weer Weersverwachting in Tenerife

Weet je niet zeker of het vandaag in Tenerife gaat regenen? Wil je het weer in Tenerife per maand bekijken? of gewoon snel de 14 daagse weersvoorspelling in Tenerife zien?

Je vindt al deze gegevens en meer informatie over luchtvochtigheid, windsnelheid, kans op regen en veel meer op onze website. Ga gewoon naar de pagina “Tenerife weer op dit moment” voor al het weergerelateerde nieuws wat je zoekt.

Weer in Tenerife op dit moment

Tenerife is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en veel plekjes om te ontdekken.

De huidige temperatuur in Tenerife Spanje is °. De verwachte maximale temperatuur is ° De verwachte minimale temperatuur is °. Het weer in Tenerife in May pagina.

Het weer op Tenerife

Ongeveer vierhonderd kilometer voor de westkust van Marokko ligt het prachtige eiland Tenerife.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en staat bekend om het prachtige weer. Daarom wordt dit Spaanse eiland ook wel het 'eiland van de eeuwige lente' genoemd.

Tenerife kaart
Tenerife kaart

Bijna het hele jaar door is het weer op Tenerife te beschrijven als een heerlijke zon met een mooie blauwe heldere lucht en een algemene aangename temperatuur.

Perfect om in de zon van de gouden stranden te genieten.

Temperatuur en weer

Tenerife heeft een subtropisch klimaat en doordat het vlak voor de westkust van het Afrikaanse land ligt, heeft het eiland weinig last van depressies die het rustige klimaat verstoren.

Het weer is er koeler dan in Noord-Afrika door de passaatwinden uit het noordoosten. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar gemeten ligt tussen de 17°C en 21°C.

Tenerife zuid weer
Tenerife zuid weer

Dat is echter vooral afhankelijk van waar je precies op het eiland bent. En hoewel het er in sommige periodes soms een stuk warmer kan zijn, is het vaak alsnog heel aangenaam omdat de zeewind het aangenaam koel doet laten voelen. Deze zeewinden zorgen ook voor de prachtige wolkenvrije lucht.

Noord en Zuid Tenerife

De temperaturen verschillen vooral tussen welk deel van Tenerife je bezoekt.

Zo verschillen vooral de temperaturen tussen het noorden en het zuiden, waar gemiddeld gezien het weer in het noorden iets koeler is dan het zuiden.

Tenerife zuid luchthaven
Tenerife zuidluchthaven

Hierdoor kun je unieke situaties op Tenerife aanschouwen in de bergen, vooral bij Teide National Park, waar er meestal in de wintermaanden sneeuw valt, terwijl de rest van het eiland nog altijd lekker aangenaam weer heeft.

Het is een prachtig plaatje om in de warme oceaan te liggen terwijl je de El Teide in de verte met sneeuw bedekt ziet.

Regen in Tenerife

Het weer op Tenerife heeft niet heel veel regenachtige dagen. De meeste regenval vindt plaats tussen november en maart, maar de dagen hebben alsnog gemiddeld zo'n zes uur zonneschijn en de weersverwachtingen zijn redelijk voorspelbaar, waardoor je jouw uitjes en de bezoeken aan de bezienswaardigheden nog steeds prima kunt inplannen.

Over het algemeen valt er meer regen in het zuiden van het eiland, en noemt men de periode van oktober tot maart de 'natte periode', waarbij de 'droge periode' tussen april en september is.

Tenerife in december
Tenerife in december

In dit 'natte seizoen' zie je dat vooral het weer in het binnenland last heeft van meer bewolking en af en toe een plensbui.

In het zuiden zul je de zon het meeste tegenkomen, hoewel in de wintermaanden daar ook kans is op flinke regen.

Het kan voorkomen dat er erg veel regen op Tenerife valt in een hele korte tijd. Dit heeft, vooral in het noorden, soms heftige gevolgen waar de straten transformeren tot rivieren.

Maak in de wintermaanden gelieve geen wandelingen in de ravijnen; deze lopen door het regenachtige weer snel vol en dat kan gevaarlijke situaties opleveren.

Hitte

Het zeewater rondom het eiland zorgt ervoor dat de hitte vaak minimaal blijft, maar het kan soms voorkomen dat het er wel een paar dagen heel heet wordt.

Dit hete Tenerife weer komt in de zomermaanden soms doordat een sterke oostelijke stroming de hete lucht uit de Sahara op de Canarische Eilanden stroomt

Dit is echter ieder jaar verschillend en gebeurt het ene jaar meerdere malen terwijl het andere jaar het helemaal niet gebeurt.

Wat is het beste moment om naar Tenerife op vakantie te gaan?

Ben jij een echte watersporter of lig je juist graag op het strand om bruin te worden? Wil je graag de El Teide beklimmen of stort je je liever zonder pardon in het bruisende nachtleven? Of misschien wil je er enkel heen om wel in een Europees land te zijn maar niet in de winterkou te zitten.

Wanneer je het beste naar Tenerife kunt gaan en welk gedeelte van Tenerife je wilt bezoeken is eigenlijk vooral afhankelijk van welke activiteiten je wilt gaan doen. Het weer in Tenerife is namelijk voor veel soorten activiteiten geschikt.

Over het algemeen geldt dat:

- In de zomermaanden is het weer in het zuiden lichtelijk droog en heet terwijl het weer in het noorden van Tenerife iets koeler en aangenamer is.

- In de wintermaanden is het weer in Tenerife eigenlijk hetzelfde als in de zomermaanden maar zijn de verschillen in het weer extremer.

Beste moment om naar Tenerife
De kusten van Tenerife

De extreemste temperaturen maak je mee zodra je de zomermaanden in het zuiden bent en het misschien te heet kan zijn voor erg bewegelijke activiteiten zonder dat er verkoeling is, of dat zodra je in de wintermaanden de bergen in gaat je te maken krijgt met sneeuw en ijskoude wind.

Populariteit en massatoerisme

De meeste toeristen bezoeken Tenerife vanwege het weer en als een winterzon bestemming: de koude winter van Europa wordt ingeruild voor het warme weer op Tenerife.

Hierdoor heeft Tenerife vooral aan het einde van het jaar in november en december, en het begin van het jaar in januari en februari de meeste toeristen.

In de heetste dagen van de zomer, in de maanden juni, juli, augustus en september is het juist een laagseizoen vanwege dit warme weer. Op die momenten durven niet alle toeristen het aan om Tenerife te bezoeken omdat ze bang zijn dat het weer te heet zal worden. Een uitzondering wordt gemaakt voor de schoolvakanties.

Wind-en watersporten op Tenerife

Op Tenerife zijn er tal van watersporten mogelijk. Zo is duiken erg populair, maar in plaats van onderwater zijn ook veel mensen juist over de prachtige wateren aan het rondscheuren op jetski's, of op surfplanken en zeilboten terwijl ze genieten van het heerlijke weer op Tenerife. Watersporten is in vele momenten van het jaar mogelijk.

Heb je veel wind nodig? De oost en westkust van Tenerife staan beiden bekend om de sterke winden die veel gebruikt worden voor windsporten.

Deze zijn er eigenlijk het hele jaar door, al kan het weer in Medano soms iets te koud zijn tijdens de wintermaanden.

Bezienswaardigheden bezoeken

Genieten van een heerlijke zon en lekker warm weer tijdens de wintermaanden! Op Tenerife zijn veel bezienswaardigheden het beste in de wintermaanden te bezoeken.

Het weer in Tenerife
Het weer in Tenerife

Je ziet vooral aan het massa toerisme dat in de winter de Los Cristianos, de Playa de las Americas, en de Costa Adeja heel druk bezocht worden.

Wil je liever wat rust en weg van de drukte maar nog steeds heerlijk weer? Dan raden wij een knus Canarisch dorpje aan, zoals Los Abrigos, om te verblijven.

Bergen beklimmen

Wil je graag bergen gaan beklimmen, dan is het handig te weten dat meestal in de wintermaanden alles boven de 2000 meter en hoger een grote kans heeft op koud weer en flinke sneeuwval, welk verschillende bergen moeilijk bereikbaar maakt omdat alle wegen daar dan worden afgesloten.

Op deze hoogvlaktes kan de wind ook flink koud zijn en zal de temperatuur zo rond het vriespunt liggen.

In de zomermaanden is het weer op de bergen juist het extreme tegenovergestelde en is alles heet en droog. De wind kan het af en toe laten voelen alsof het koeler is maar dit kan heel bedrieglijk zijn.

Tenerife ligt vlak op de evenaar en het weer kan dus heel heet worden: hou hier dus rekening mee!

Het weer in Tenerife - FAQ
Word er vandaag regen verwacht in Tenerife?
De kans op regen in Tenerife is %.
Wat is het weer op dit moment in Tenerife?
Het weer op dit moment in Tenerife is met een temperatuur van °C.
Wat is de warmste maand in Tenerife?
De warmste maand van Tenerife is augustus met een gemiddelde temperatuur van 26°C.
Wat is de koudste maand in Tenerife?
De koudste maand in Tenerife is januari met een gemiddelde temperatuur van 17°C.
Tenerife weerpagina's