5 dingen die je moet doen in Tenerife

Tenerife is een prachtig eiland en er is veel te zien. Veel mensen gaan er heen voor een leuke vakantie om er van het prachtige Tenerife weer te genieten. Het spaanse eiland is betaalbaar en er gaan veel goedkope vluchten het hele jaar heen.

Maar je hoeft er zeker niet alleen maar rond te wandelen, er zijn prachtige dingen te zien en wij raden dan ook zeker aan om in ieder geval een aantal uitstapjes te maken om optimaal van het eiland te genieten.

1. Siam Park

Een Thais thematisch waterpark gelegen aan de Costa Adeje. Het waterpark heeft de grootste collectie Thaise gebouwen die niet in Thailand staan over een oppervlakte van 48 hectare verspreid.

2. Een bezoekje aan een van de prachtige stranden!

Met meer dan 400km aan stranden die je kunt bezoeken is er genoeg plaats om van het heerlijke Tenerife weer genieten. Sommige stranden zijn natuurlijk, anderen zijn geheel aangelegd met zand geïmporteerd uit de Sahara.

3. Nationaal Park Teide

Een werelderfgoed bij Mount Teide is een vulkaan en de hoogste bergtop van Spanje. Zowel wandelend als met kabelbaan bereikbaar en deze plek geeft een prachtig uitzicht over Tenerife, Gran Canaria en La Palma.

4. De boulevard bewandelen

In het zuiden van Tenerife is het heerlijk om s'nachts over de boulevard te wandelen. De heuse wandeling bedraagd maar liefst 14 kilometer langs winkeltjes, terrasjes en restaurants en loopt van Costa Adaje langs de Playa de las Americas naar Los Christianos.

5. Loro Parque

Deze plantentijn en heus dierenpark ligt in Peurto de la Cruz in het noorden van Tenerife. Een ticket met busreis kost je rond de 50 euro maar is meer dan de moeite waard als je prachtige dieren wilt bewonderen en van het prachtige Tenerife weer wilt genieten.

Meer van onze blog