De Top 5 Restaurants in Winterberg

Na een dag op de pistes of wandelen in het prachtige weer van Winterberg heb je natuurlijk flinketrek gekregen.

Gelukkig heeft Winterberg genoeg prachtige restaurants en café's waar je vanheerlijk locale specialiteiten kunt genieten.

1. De Ettelsberghütte oftewel Siggi's Hütte

Ook wel dé skihut van Sauerland met een legendarische gastheer genaamd Siggi. Het is een goede plek om tussen de middag een heerlijke erwtensoep te nuttigen en aan het eind van de middag er even wat bier te gaan drinken. Mocht je iets sterkers willen dan raden wij "Siggi's Feuerwasser" aan.

2. De Blackwater Irish Pub

Een echte gezellige drukke pub waar je voetbal kunt kijken, genieten van het weer van Winterberg, fatsoenlijk bier kan drinken en waar je uitzonderlijk goede steaks van Iers rundvlees kunt eten. Het heet een hele ruime keuze aan dranken en er staan ook veel meer bieren op de kaart dan enkel het normale pub-bier Guinness.

3. Grieks restaurant Athen

In het centrum van Winterberg ligt het moderne Griekse restaurant Athen. Dit restaurant is vooral geschikt als je met een paar man bent, en niet met een grote groep, omdat het er vaak nogal druk is. Een redelijk uitgebreide kaart en bij bestelling krijg je altijd een gratis glaasje ouzo.

4. Restaurant Pascha's

Een familierestaurant in het vier sterren Hotel Astenblick. Dit restaurant is opgenomen in een lijstvan de top 2000 restaurants van heel Duitsland.

Het heeft een voorkeur voor simpel te bereiden gerechten die van hoogwaardige kwaliteit zijn en waar smaak voorop staat. Alle ingrediënten zijn vers en afkomstig uit de regio.

5. Restaurant-Café An der Kappe

Gelegen tegenover camping Winterberg vlakbij de Kletterwald. Je kunt hier heerlijk eten en het is er vooral geschikt voor grotere groepen en wanneer je net lekker sportief in het bos bezig bentgeweest. De eigenaar is een Nederlander en het restaurant heeft uitermate vriendelijke en vrolijkebediening.

Meer van onze blog