5 dingen die je moet doen in Winterberg

Het kleine pittoreske stadje Winerberg staat vooral bekend als ski-gebied. Het weer in Winterberg is geweldig en het heeft mooie natuur met prachtig uitzicht. Maar naast skiën is er veel meer te doen in Winterberg onder de mooie zon!

1. Winterlandschap in Sneeuwwereld Züschen

De perfecte locatie om te genieten van verschillende wintersporten zoals bobsleeën, airborden en snowtubing. Wil je leren skiën van een ervaren instructeur? Dan is dat ook hier mogelijk. En mocht je niet van wintersport houden dan kun je genieten van het weer in Winterberg en een geweldig uitzicht over het landschap.

2. Erlebnisberg Kappe

Het perfecte themapark voor het hele gezin. In Erlebnisberg Kappe kun je non-stop leuke activiteiten doen zoals een klimparcours, de zomerrodelbaan, minigolf, de panoramabrug en er zijn voertuigen voor kinderen om op rond te rijden. Tevens is er een restaurant waar je heerlijk kunt eten. Perfecte uitje om actief te genieten van het heerlijke weer in Winterberg.

3. Skiliftkarussell Winterberg

Skiliftkarussell Winterberg is beroemd als hét winterse skigebied van Sauerland. In de zomer is dit echter een paradijs voor - en downhill bikers. Per jaar bezoeken bijna een miljoen bezoekers dit prachtige gebied en er worden vaak internationale sportwedstrijden gehouden.

4. Rondfietsen op de fietspaden

Als je lekker wilt rondfietsen ga dan naar TrailPark Winterberg. Hier kun je op meer dan 40 kilometer verschillende bossen, stenen passages en weggetjes doorkruisen. Alle routes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden; dus let goed op dat je wel de juiste route kiest.

5. Choo-choo op de Kappe Express

Ga met deze nostalgische rit in een schattige trein en ontdek het prachtige stadje Winterberg. Je kunt aan boord springen op het bergplein en voor 45 minuten zul je door de mooie straatjes en de berg op van prachtig uitzicht genieten. Ideaal om te doen bij mooi weer in Winterberg. Mocht je naar Erlebnisberg Kappe willen dan is dit een leuke manier van transport.

Meer van onze blog