5 dingen die je moet doen in Benidorm

Hoewel je natuurlijk enkel naar Benidorm kunt gaan om van het prachtige weer te genieten, is er ook voldoende te doen om je te vermaken! Benidorm heeft een prachtige omgeving en er zijn ook veel activiteiten te doen en bezienswaardigheden te ontdekken, waaronder een stel prachtige stranden.

1. Levante Strand

Misschien wel het meest bekende plekje van Benidorm. Goudkleurig zand met een lange rij wolkenkrabbers en blauwe parasols op een rij. Wees gewaarschuwd: in de zomer wil het hier nog wel eens heel druk zijn, maar zelfs dan is er altijd nog wel een plekje te vinden.

2. Guadalest

Guadalest is een klein stadje dat in de vroege middeleeuwen door de Moren werd opgericht.

Het ligt op de rand van kalkstenen kliffen op 500 meter boven de zeespiegel en heeft een verrassende interactie met het rotsachtige landschap.Om bijvoorbeeld bij het Moorse kasteel van San José te komen, moet je door een uit de rotsen gehouwen tunnel.

3. Sierra Helada

Een groot Berg- en zeereservaat van 5564 hectare. Het enige wat je nodig hebt is een fatsoenlijk paar schoenen, een hoed en wat water en je bent klaar voor een wandeling door een ruig landschap van kalksteenrotsen en Aleppo-pijnbomen, of voor de wandeling naar de radio masten op het hoogste punt van het park, 300 meter boven de zee.

4. Poniente Strand

Het Poniente strand is over het algemeen rustiger dan Levante en meer familiegericht. Dit strand heeft de laatste jaren veel investeringen ontvangen, zodat het nu ook toegankelijk gemaakt is voor rolstoelgebruikers. Net als bij Levante is de branding bij Poniente matig, maar de onderstromen kunnen behoorlijk sterk zijn.

5. Aqualandia

Naast Mundomar ligt een van de oudste en beste waterparken van Spanje met de hoogste waterglijbaan van Europa. Het water voor al deze glijbanen, zwembaden en jacuzzi's wordt direct vanuit de Middellandse Zee door buizen geleid. Het golfslagbad bij Aqualandia is gigantisch, met genoeg ruimte voor duizenden zwemmers tegelijk.

Meer van onze blog