5 dingen die je moet doen in Malaga

Sommige mensen gaan alleen naar Malaga voor het prachtige weer, maar komen er al snel achter dat er gigantisch veel mooie bezienswaardigheden te zien zijn! Deze 5 activiteiten mag je eigenlijk niet missen.

1. Food tour

Als je een bezoek aan Malaga brengt ga dan sowieso op een goede food-tour! Malaga ligt direct aan de Middellandse Zee en heeft daarom een aantal van de beste lekkernijen van het gehele land. Je kunt in de stad een tal van privé, of tevens groepsreizen boeken om een goede food-tour te doen.

2. Botanische tuin La Concepión

In 1850 legde een aristocratische echtpaar deze botanische tuin aan. Verspreid over 25 duizend vierkante meter zijn meer dan 2000 verschillende plantensoorten en ook heel veel verschillende vogelsoorten te ontdekken. De botanische tuin ligt zo'n half uur met de bus van de stad af.

3. Castillo de Gibralfaro

Dit Moorse paleis uit de 10e eeuw ligt op de heuvel Gibralfaro en heeft een prachtig uitzicht over Malaga. Er is hier heel veel over de geschiedenis van Malaga te leren. Je kunt er heen met de bus, maar het is ook de moeite waard om het per voet te bezoeken vanwege het prachtige uitzicht over de stad.

4. Wandelen door de rivier de Chillar

Een wandeling door de Chillar rivier naar de grot van Nerja is een van de mooiste natuur activiteiten die je rondom Malaga kunt doen. Als je een outdoor liefhebber bent is dit echt een must! Dit is perfect te combineren met het prachtige weer in Malaga.

5. Puerto de Málaga

De haven van Malaga ligt vlak buiten het stadscentrum en door de mooie aanpassing past het perfect bij de moderne omgeving eromheen.

Er is een verscheidenheid aan restaurants en winkels en het is prachtig om in de haven de jachten en de cruiseschepen te bekijken terwijl je geniet van een koel drankje in de heerlijke zeewind.

Meer van onze blog