Het weer in Curacao

Het weer in Curacao

Grote steden in Curacao

Voor actuele weersverwachtingen kies een stad

Zoeken naar andere steden

Curacao 14-daagse weersvoorspelling

Klik op de dag voor een weersvoorspelling per uur

Het weer vandaag in Curacao

°
C
Zonsopkomst:
Zonsondergang:
Wind Curacao
Kans op regen
%
Vochtigheid Curacao
%

Curacao weer Weersverwachting in Curacao

Curacao is een populair eiland voor de westerse landen. Dit is vanwege het weer in Curacao en de Nederlandse taal. Het gemak is dat u als Nederlander uw eigen taal kunt spreken. Naast de Nederlandse taal word er Papiaments, de lokale taal, gesproken. Boek uw vlucht en geniet ‘thuis’ in een ander huis!

Nederlandse Antillen

Curacao is het grootste eiland wat behoort tot Nederlandse Antillen en dus ook tot het Koninkrijk der Nederlanden. Samen met Aruba en Bonaire worden deze eilanden ook wel de ‘ABC’ (Aruba, Bonaire, Curacao)eilanden genoemd.

Windseizoen

Het woord zegt het al. Een seizoen met veel wind. Dit seizoen is van januari/februari tot en met juli. Tijdends dit seizoen kleurt het eiland mooi groen, mede door de vele regen die in het regenseizoen is gevallen.

De wind waait met een kracht van 5 tot 7 Km/ph Gedurende dit seizoen merkt u aan de temperaturen dat u richting de zomer gaat.

Zomer in Curacao

Augustus tot en met oktober zijn de maanden van zon zee en strand. Tijdens deze maanden ervaart u een tropisch klimaat met hoge temperaturen. Temperaturen die tussen de 25 en 30 graden liggen.

Regenseizoen

De overige maanden, oktober tot en met januari/februari, zijn de maanden waar een grote hoeveelheid regen valt. De hoeveelheid kan oplopen tot 100mm.

Het weer in Curacao heeft het gehele jaar door temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Afhankelijk per seizoen gaan deze temperaturen gepaard met wind, regen en/of zon. De bijkomende omstandigheden zorgen ervoor dat het warmer of juist kouder kan aanvoelen.

Het weer in Curacao

Wilt u meer actuele cijfers hebben van het weer? Bekijk dan Curacao weer op dit moment of 14-daagse weervoorspelling voor Curacao.

Curacao beste reistijd

Het beste kunt u in de maanden januari tot en met oktober een vlucht boeken naar Curacao. De maanden tot en met augustus zijn wat koeler en langer vol te houden, vanwege de wind die aanwezig is. De andere maanden zijn tropisch en ook voor vele de reden om juist dan te gaan.

Het weer in Curacao - FAQ
Word er vandaag regen verwacht in Curacao?
De kans op regen in Curacao is %.
Wat is het weer op dit moment in Curacao?
Het weer op dit moment in Curacao is met een temperatuur van °C.
Wat is de warmste maand in Curacao?
De warmste maand van Curacao is juni met een gemiddelde temperatuur van 33°C.
Wat is de koudste maand in Curacao?
De koudste maand in Curacao is januari met een gemiddelde temperatuur van 25°C.
Curacao weerpagina's