Het weer in Ardennen

Het weer in Ardennen, België

Wat te doen in De Ardennen

Grote steden in Ardennen

Voor actuele weersverwachtingen kies een stad

Zoeken naar andere steden

Ardennen 14-daagse weersvoorspelling

Klik op de dag voor een weersvoorspelling per uur

Het weer vandaag in Ardennen

°
C
Zonsopkomst:
Zonsondergang:
Wind Ardennen
Kans op regen
%
Vochtigheid Ardennen
%

België weer Weersverwachting in Ardennen

De Belgische Ardennen

Even weg uit de dagelijkse stress. Dichtbij huis en toch even ertussenuit. Welkom in De Belgische Ardennen. Een plaats waar u samen of met uw gezin tot rust kunt komen. De omgeving heeft genoeg te bieden. Vanuit Amsterdam bent u ongeveer in 3,5 uur in het prachtige gebied.

Campings/vakantiewoningen

Bent u nog opzoek naar uw verblijf in De Belgische Ardennen? Dit prachtige gebeid is uitgerust voor mensen die van camperen houden. Wilt u zeker weten dat u droog zit? Ook vakantiewoningen worden aangeboden. Surf snel verder!

Het weer in Ardennen


Zomer

Het weer is te vergelijken met het klimaat in Nederland. Waar Nederland vlak is, is De Belgische Ardennen heuvelachtig. De hoogteverschillen zorgen verschillende temperaturen. België kent een zacht klimaat. De zomermaanden hebben temperaturen rond de 20 – 25 graden. De Vallie van Lesse is het warmste gebied. Temperaturen kunnen hier oplopen tot 30 graden.

Winter

In de winter daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. In de hoger gelegen delen daalt de temperatuur tot onder het vriespunt. De kans op sneeuw is in de hoog gelegen delen van De Ardennen dan ook niet verrassend. De Hoge Venen kunnen bedekt zijn met een sneeuwlaag van ong. 1 meter. Wilt u op wintersport vakantie? Dit gebied is uitgerust met diverse skipistes en langlaufroutes.

Neerslag

De gemiddelde neerslag is ongeveer 1.000 mm per jaar. Dit is erg afhankelijk aan de ligging van elke plek. Wilt u meer zekerheid hebben van droog weer? De westelijke en zuidelijke kant van De Ardennen zijn het droogst.

Voor actuele weercijfers tijdens uw vakantie kunt de 14-daagse weervoorspelling in de Ardennen of Ardennen weer op dit moment.

Wat te doen

Zoals al eerder gezegd, er is genoeg te doen in De Belgische Ardennen. Stadjes met mooie ruïnes of kastelen, De prachtige grotten van Han, Watervallen, natuur en nog veel meer. Bent u liever actief? Ook voor jullie zijn er activiteiten als wandelingen, klimparken etc. Voor meer informatie ga naar ‘Wat te doen’ boven aan deze pagina.

Het weer in Ardennen - FAQ
Word er vandaag regen verwacht in Ardennen?
De kans op regen in Ardennen is %.
Wat is het weer op dit moment in Ardennen?
Het weer op dit moment in Ardennen is met een temperatuur van °C.
Wat is de warmste maand in Ardennen?
De warmste maand van Ardennen is juli met een gemiddelde temperatuur van 22°C.
Wat is de koudste maand in Ardennen?
De koudste maand in Ardennen is januari met een gemiddelde temperatuur van -1°C.

Wat te doen in De Ardennen

Ardennen weerpagina's